Kamperen

Wandelaars kunnen de route in 4 tot 7 dagen afleggen. Het is dus een meerdaagse tocht. Je zult dus een aantal keren moeten overnachten. Slapen doe je uiteraard in een tentje middenin de natuur. Langs de route vind je een aantal kleine kampeerterreinen waar je je tent kunt opzetten.

Natuurkampeerterreinen
De meeste kampeerterreinen die langs de route liggen, zijn natuurkampeerterreinen. Deze kampeerterreinen liggen in de natuur, ver van alle drukte. Ze zijn kleinschalig en eenvoudig. Er zijn weinig voorzieningen. Meestal zijn er toiletten en stromend water en vaak is er ook een warme douche. Voor de natuurkampeerterreinen heb je een Groene kampeerkaart nodig. Deze natuurkampeerkaart kost € 15,95 per kalenderjaar en is te bestellen via de website van Natuurkampeerterreinen (Natuurkampeerterreinen.nl).

Overige kampeerterreinen
Naast de hiervoor genoemde kampeerterreinen hebben we nog een aantal kampeerterreinen opgenomen die wat minder natuurgericht zijn. Het overnachten is daardoor een mindere beleving. Maar het aantal natuurkampeerterreinen langs de route is beperkt en misschien is de afstand tussen twee natuurkampeerterreinen voor jou niet optimaal.

Overige overnachtingsmogelijkheden
De route loopt strak langs een paar hotels en daarom nemen we deze ook op in de lijst met mogelijkheden om te overnachten.

Overnachtingsplekken langs de route
Bij het wandelen van Wageningen naar Nunspeet kom je achtereenvolgens onderstaande overnachtingslokaties tegen. Een (N) achter de locatie geeft aan dat dit een natuurkampeerterrein betreft. Op deze terreinen is een groene kampeerkaart verplicht.

Wageningen – Nol in ‘t Bosch (hotel)

Voordat je het Renkums beekdal inloopt, passeer je hotel-restaurant Nol in ‘t Bosch. Een goede plek om eventueel wat te drinken, maar ook overnachten is hier mogelijk.

Contactgegevens:
Hotel-Restaurant Nol in ‘t Bosch, Hartenseweg 60, 6704 PA Wageningen
E-mail: info@nolintbosch.nl
Website: nolintbosch.nl
GPS:

Renkum – Landgoed Quadenoord (N)

De natuurcamping maakt deel uit van landgoed Quadenoord. Je kunt hier zelf je plekje uitzoeken in de natuur. Er is geen elektriciteit, alleen een oplaadmogelijkheid bij het toiletgebouw. In dit toiletgebouw zijn ook douches en warm water. Als je verderop de camping je plekje uitzoekt, heb je de beschikking over water uit een pomp en een toilet die met water uit de pomp wordt doorgespoeld. Een prachtige camping met plekken midden in het bos, of aan de rand met uitzicht over de akkers. Deze camping is geopend van april t/m oktober en beschikt over 60 plaatsen.

Contactgegevens:
Egbert Koker, Quadenoord 4, 6871 NG Renkum.
E-mail: info@quadenoord.nl
website: www.quadenoord.nl
GPS: 51.99778 5.73444

Otterlo – Beek en Hei (N)

Kampeerterrein Beek en Hei bestaat uit een open bosperceel waar je zelf een plek kunt uitzoeken. Het terrein is onderdeel van grotere camping, maar apart gelegen met eigen sanitair. Dit kampeerterrein is het hele jaar door open en heeft 25 plaatsen.

Contactgegevens:
Fam. Jansen, Heideweg 4, 6731 SN Otterlo.
Telefoon: 0318-591483
E-mail: info@beekenhei.nl
Website: http://www.beekenhei.nl
GPS: 52.09167 5.77056

Hoenderloo – De Hoge Veluwe

Op de Hoge Veluwe bij de ingang Hoenderloo ligt een prachtig kampeerterrein. Trekkers met tent kunnen op een autovrij tentenveld staan. Er is een toiletgebouw met wasgelegenheid en warme douches. Het kampeerterrein is geopend van begin april tot eind oktober.

Contactgegevens:
Hoge Veluwe, ingang Hoenderloo, Houtkampweg 13, 7352 TC, Hoenderloo.
Telefoon: 055-8330833
E-mail: reserveringen@hogeveluwe.nl
Website: https://www.hogeveluwe.nl/nl/bezoek-het-park/kamperen
GPS: 52.1182267, 5.872661

Hoog Buurloo – De Kooiberg

Kampeerterrein De Kooiberg is een mooi natuurkampeerterrein in een heuvelachtig gebied. Er is een klein houten toiletgebouw en een pomp voor water. Het kampeerterrein is 1 van de terreinen van de NTKC (Nederlandse Toeristen Kampeer Club). Om op de terreinen van de NTKC te mogen kamperen dien je lid te zijn. Je mag wel een keer vrijblijvend kamperen voordat je besluit om lid te worden.

Contactgegevens:
Nederlandse Toeristen Kampeer Club (NTKC)
Larikslaan 5, 3833 AM Leusden
E-mail: clubbureau@kampeerclub.nl
Website: http://www.kampeerclub.nl
GPS:

Kootwijk – Zanderdennen (N)

Het natuurkampeerterrein de Zanderdennen ligt in boswachterij Kootwijk en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Voor de wandelaars is een trekkersveld beschikbaar. Er is een toiletgebouw met warme douches. Er zijn 24 plaatsen en het kampeerterrein is geopend van begin april tot eind oktober.

Contactgegevens:
Staatsbosbeheer, Noorderheideweg, 3775 KC Kootwijk.
Telefoon: 030-6977749/bgg 06-55358978
E-mail: logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
Website: http://www.logerenbijdeboswachter.nl
GPS: 52.17778 5.76389

Garderen – Boerencamping De Reebok

Boerencamping de Reebok ligt tussen Ouwendorp en Garderen. De camping is een groot veld met aan de rand 32 kampeerplaatsen en een toiletgebouw met warme douches. De camping is geopend van 1 april tot 1 november.

Contactgegevens:
Camping de Reebok, Sleedoornweg 29, 3886 MS Garderen.
Telefoon: 06-23661311
E-mail: info@campingdereebok.nl
Website: http://www.campingdereebok.nl
GPS:

Garderen – Boerencamping De Boerenzwaluw

Boerencamping de Boerenzwaluw ligt tussen Ouwendorp en Garderen. De camping is een groot veld met aan de rand 25 kampeerplaatsen. Verder is er een toiletgebouw met warme douches. De camping is geopend van 15 maart tot 1 november.

Contactgegevens:
Camping de Boerenzwaluw, Aart en Maartje Huisman, Hulakkerweg 25b, 3886 MT Garderen.
Telefoon: 06-40472215 / 0577-462070
E-mail: info@campingdeboerenzwaluw.nl
Website: http://www.campingdeboerenzwaluw.nl
GPS:

Drie – Boshuis Drie (N)

Het kampeerterrein Drie bevindt zich op een grote open plek in het Speulder- en Sprielderbos. Het terrein heeft 43 plaatsen en een trekkersveld. Er is een toiletgebouw met warme douches. Het kampeerterrein is open van begin april tot begin november.

Contactgegevens:
Staatsbosbeheer, Sprielderweg 207, 3852 MH Drie (Ermelo).
Telefoon: 030-6977749/bgg 06-55358978
E-mail: logerenbijdeboswachter@staatsbosbeheer.nl
Website: http://www.logerenbijdeboswachter.nl
GPS: 52.26286 5.67828

Leuvenum – De Zwarte Boer (hotel)

Aan het einde van Landgoed Leuvenum passeren we hotel-restaurant De Zwarte Boer. Een mooie plek voor een koffiepauze, maar hier kan ook overnacht worden. Wel een stuk luxer en duurder dan een natuurkampeerterrein, maar als afsluiting misschien een mooie beloning.

Contactgegevens:
De Zwarte Boer, Jhr. Dr. C.J. Sandbergweg 67, 3852 PT Leuvenum 
Telefoon: 0577-407395
Website: http://www.dezwarteboer.nl
GPS: 52.26286 5.67828Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.