Regels

Tijdens het wandelen loop je over andermans terrein. Je bent te gast in het bos van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, gemeenten of particuliere eigenaren. Het is dus logisch dat je je houdt aan de regels die de eigenaar stelt aan het gebruik. Die regels vind je op de bordjes die je ziet als je het terrein opgaat. Belangrijkste regel is doorgaans dat je mag wandelen in het gebied, maar enkel op wegen en paden. Daarop zijn uiteraard wat uitzonderingen. Zo mag je over een aantal stuifzanden heerlijk struinen.

Leave no trace

Daarnaast mag je natuurlijk geen rommel maken oftewel: Leave no trace. Als je de Wonderlandtrail Veluwe gaat lopen is het uitgangspunt dat je te gast bent in de natuur en dat je die natuur respecteert. Laat dus geen sporen achter (behalve je voetstappen) en verniel niets. Al je afval neem je dus mee het terrein uit. En onder dat afval wordt ook wc-papier verstaan!

Als je moet poepen, graaf je met een schepje een klein gat (15-20 cm diep), waarin je je behoefte doet. Het wc-papier stop je na gebruik in een meegebrachte zak en neem je dus mee het bos uit. Laat dus geen wc-papier in het bos achter.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.